Yin TT - Filosofi

Yin yogalärarutb. - Fördjupning 30 tim

Fördjupningsutbildning: Yin yogans filosofi & taoism

 

 

Under denna 30 timmars fördjupningsutbildning kommer vi att fördjupa oss i taoismen, i olika delar av yin yogans filosofiska teman, story telling och hur vi på vårt eget sätt skapar en tydlig filosofisk ram i vår undervisning. Vi bygger vidare på vår kunskap från grundkursen.

Del av en 200 timmars utbildning - ytterligare fördjupning

Detta är en av fyra av yin yoga meditations fördjupningsmoduler i vår sammanlagt 200 timmars yin yogalärarutbildning. Fördjupningsutbildningarna riktar sig till dig som redan har en grundkurs i yin yoga och som längtar efter ytterligare fördjupning. För att gå någon av fördjupningsmodulerna krävs att du antingen har gått vår yin yogalärarutbildning - grundutbildningen 50 timmar eller någon annan motsvarande yin yoga TT (teachers training). Grundkursen och fördjupningskurserna leder, tillsammans med inlämnade hemuppgifter, till Hjärtats yin yogalärarcertifiering 200 timmar. För varje ny avslutad utbildningsmodul får du ytterligare verktyg för att utveckla din roll som yin yogalärare och större trygghet i att undervisa yin yoga.

Den mjuka vishetens väg

Yin yoga kan beskrivas som "the art of letting go" eller som "the art of acceptance". Genom vår yin yogapraktik skapar vi utrymme för att rikta sökljuset inåt och bara vara. Kroppens och hjärtats vishet får plats. På så sätt blir yin yoga en motkraft till vår stressade och prestationsinriktade kultur och ett uttryck för "den mjuka vishetens väg".

 

Även om vår yin praktik handlar om acceptans och att släppa taget, så är yin yogans hjärta medkänsla, om oss själva, alla andra och som grundattityd till hela livet. Ju djupare vi går in i yin yoga och oss själva, desto mer blir vi varse att det inte finns någon separation mellan dessa tre dimensioner: mig själv, andra och livet/Gud. Att färdas i harmoni med Dao, den naturliga och mjuka vishetens väg, blir detsamma som att leva yoga, att leva i samhörighet och förening med allt som är.

Under utbildningen kommer vi bland annat att fördjupa oss i:

  • Taoismen
  • Yin yogans filosofiska teman
  • Story telling
  • Skapa en genuin filosofisk ram på dina klasser

 

Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.

 

Investering

5500 kr

 

Nästa utbildningstillfälle

Stockholm: 17-19 augusti 2018

 

Anmälan

Anmäler dig gör du genom att betala in anmälningsavgiften eller hela kursavgiften på konto:

Clearnr: 8105-9

Kontonr 964586594-1

 

För dig som betalar internationellt är det följande nummer som gäller:

IBAN: SE08 8000 0810 5907 4166 8636

SWEDBANK BIC: SWEDSESS

Klaus Surya Kontis, Swedbank

(Glöm inte att ange namn och "Yin TT - Filosofi" när du betalar in) samt skriver ett mail till surya@yinyogameditation.se

Anmälan till andra städer än Stockholm sker via värdstudion.

Anmälningsavgiften är 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är en månad före kursstart men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.

Aktuellt

 

Yin TT - Grundutbildning 50 tim

Borntorpet - Shambala Gatherings

27 mars - 1a april, 2018

 

Yin TT steg 2 - Extra allt 40 tim

Stockholm - Huddinges Hjärta

19-22 juli, 2018

Kontakt

 

E-post: surya@yinyogameditation.se

Mobil: +46 (0) 733 197010

Instagram: @yinyogamedsurya