Deltagaromdömen

Deltagare om utbildningen

 

 

Jessica Östberg

"Grundutbildning har givit mig så mycket mer än jag trodde. Både positioner, tips på hur jag själv kan lägga upp och forma min undervisning efter vad jag vill ge till eleverna, dessutom all filosofi, alla kloka tankar och ord, och alla fina samtal i gruppen. Utbildningen har för mig inneburit att jag känner mig mycket mer säker i min roll som yogalärare. Jag har fått verktygen till att undervisa fullt ut! På det personliga planet har utbildningen fått mig att tänka så många nya tankar om vem jag är och vem jag vill vara. Jag skulle absolut rekommendera denna utbildning varmt till alla som vill hålla yin-yogaklasser! Surya är en person som ger oerhört mycket av sig själv i undervisningen och mycket kunnig inom yin-yogans område. Han är också en person som sprider värme, lugn och glädje omkring sig."

 

Sofia Jonsson

"Jag tycker utbildningen var jättebra! Du har verkligen fått med allt och lite till som man kan behöva för att börja utöva yoga/yinyoga. Kompendiet är super, det är gediget och nödvändigt för en som mig, nybörjare. Jag kommer att återgå till det flera ggr och använda det som en uppslagsbok."

 

Pia Stider

"Den här utbildningen är inte en utbildning, den är en resa i att vara människa och en del av vår vackra natur. Den läker sår och öppnar dörrar. Framförallt hjälper den mig att vara den jag är och på köpet blir jag godkänd att leda andra på samma resa."

 

Eva Rundberg

"Det är omöjligt att beskriva hur bra utbildningen/dagarna varit för en som inte varit med. Jag visste att det skulle bli bra men dessa dagar har slagit mina förväntningar med råge. Jag hade inga planer på att undervisa efter kursen, tänkte gå den för mig själv som en boost och fördjupning. Nu tänker jag sätta igång så snart som möjligt i någon form att instruera andra. Du har erbjudit oss kunskaper både brett och djupt! Surya som lärare: "Elva av tio".

 

Marie Lager

"Surya är oerhört pedagogisk och skapar en trygg plats för lärande och reflektion. Utbildningen har för mig varit personlig och känslomässig. Det är många spärrar och låsningar som släppt. Jag upplever att jag nu har en stor väska med verktyg och självförtroende att leda yin yoga."

 

Anja Pålsson

"Jag tycker utbildningen varit bra sammansatt. Faktiskt jättebra! Vi har berört allt som känns viktigt och alltid med ett filosofiskt skimmer. Utbildningen är väl sammansatt av teori som går långt tillbaka samt nyare forskning. Den praktiska delen har varit pedagogisk, handfast och mycket lärorik. För mig har kursen äääntliiigen och på riktigt fått mig att kunna släppa egot, känna in och lyssna till mig, till min kropp. Fantastiskt skön och fri känsla! Materialet är byggt av erfarenhet, forskning och ett stort mått klokskap, Pedagogiskt. Snyggt. Kompetent. Surya är en underbar människa! Lugn, trygg, kompetent, rolig, glad, medveten, lyhörd, pedagogisk, mjuk och massor mer. En fantastiskt filosof som älskar mycket."

 

Gunilla Altin

"Kan yinyoga vara något för mig? Efteråt blir mitt svar - självklart. Inte bara för mig utan för många fler! En fantastisk, djup, tillåtande, lärorik, inkännande, varm, mjuk, energigivande och inspirerande grundutbildning. En ny väg på min egen resa. En väg som gett mig nya insikter och påminner om de som så lätt drunknar i vardagen. Jag kommer att ha stor nytta av mina kunskaper framöver. Väldigt fina föreläsningar och praktiska övningar. En underbar kursbok! Surya - alltid lika enkel och rak. Tack!"

 

Marita Dahlby

"TACKSALIGHET = ett ord för denna utbildning. Överväldigad och finner nästan inte ord... Men hög kvalitet, rikt innehåll och mer än väl genuin grundutbildning i den mjuka vishetens väg = yinyogalärarutbildning som jag kommer ha och redan har stor nytta av, både för egen del och för att lära ut. Utbildningen har påverkat mig på flera sätt men att få utöva Suryas yin yoga 2 gånger per dag påverkad mig så att jag dag 3 upptäckte att jag "har inte ont någonstans" (vilket jag har sedna många år). Denna insikt innebär att jag har blivit ännu mer säker på yin yogans positiva effekter även på långvariga djupt liggande spänningar, både mentalt och rent kroppsligt.

Nu har jag dessutom fått/skaffat mig flera verktyg och variationer av positionerna, som jag kan använda direkt i min verksamhet på mitt hälsocenter på Gotland. Stort tack för allt du förmedlar Surya och tack för sättet som du förmedlar alla dina visdomar.

Materialet är genomtänkt både innehåll och struktur. Stort plus för papperskvalitet + spiralbindning. Extra bra kvalitativ anatomi med AnnaCarin Gustafsson och ett stort plus/bonus med Annett Hessel som assistent. Surya du är så bäst! Tack, tusen tack."

 

Silje Moen

"Svärt bra! Men jag kommer hit med nästan 400 timer yogalärarutdanning, og jet vet ike om det hade värt lika bra om dette hade värt min aller förste utdanning... Veldigt fint att vi har fått gjöre så mye yoga. God ide med "Sharing Groups". Fantastisk yoga-anatomi förste dagen.

Disse dagene har stryket meg i troen på at jeg trenger yinyoga i tillegg till min yang-praktis, og de har gitt meg verktöjene till at förstå hvorfor jeg och flera med meg - trenger mer yin. Jet har speciellt satt pris på kunskaper om fascia, om vagusnerven og om det fysiologiska aspektet rundt det parasympatiske nervesystemet. I tillegg har kurset fått meg til å innse at jeg behöver å mykne mer."

 

Anders Nylander

"Omvälvande! Jag sökte mig till kursen för att fördjupa min kunskap om yin men hade ingen föraning om dess bredd och djup. Jag har praktiserat en del yin (vid sidan av väldigt mycket yang yoga och andra yang orienterade aktiviteter) och uppskattat stillhet och den sköna känslan i kropp och själ efteråt. Men jag inser att jag i vanlig ordning strävat efter att ta i maximalt i varje moment... Jag känner att min insikt och förståelse för yinyogan radikalt har förändrats - nu känns den viktigare och mer nödvändig som komplement/motvikt till all yang i mitt liv.

Jag upplever att Surya skapat en unik och kärleksfull stämning i gruppen och delat sina kunskaper på ett tydligt, lättsmält och prestigelöst sätt. 5 stjärnor av 5 till Surya!"

 

Nina Elm

"Helt fantastisk vecka! Underbar plats, miljö och underbara människor. Jag har fått en djupare förståelse om min kropp och på så vis en ännu djupare förståelse om mig själv och en helt ny acceptans. Jag har fått utrymme att landa och finna balans samt möta andra, fått dela med mig och ta del av erfarenheter och liv. Utöver detta har kursen givit mig en gedigen förståelse om yin yogans väg såväl som dess innersta kärna. Surya, tusen tack, din precence talar för sig själv. Annett, tack för ditt stöd och för att du delar med dig. Namaste"

 

Ann-Charlotte Jensen

"Utbildningen har varit intensiv och otroligt givande. Den har påverkat både kroppen och sinnet positivt (helheten). Min intention med yogan har blivit tydligare och jag har fått fina verktyg och råd för att kunna dela med mig av yin yogans skatter."

 

Lars Renström

"Så har en tid gått och jag har fått en distans till den omtumlande resan jag gjorde i juni månad. Allt vi gjorde den veckan finns kvar inom mig som små frön som ”poppar upp” emellan åt. Jag skrev tidigare att det hela känns om en ”frälsning” och det gäller fortfarande, det som kommit till är en viss rädsla för att ”komma ut” fullt dvs ta steget från det liv jag levat som i mångt å mycket påverkar mig destruktivt. Jag har jobbat mycket och stressat en hel del och jag är inte alltid speciellt snäll mot min kropp och min omgivning. Utbildningen har för mig inneburit en insikt över att det liv jag levt och till viss del lever inte alltid är det liv jag vill leva. Jag behöver mera snällhet framför allt mot mig själv. Inom mig finns det numera ett inre lugn och en större livsglädje, jag är mera lyhörd för de signaler skickar ut och jag lyssnar i större utsträckning på dessa signaler.

 

Jag har varit på många utbildningar genom åren, både korta och långa. Jag har således mött många pedagoger och föreläsare, alla med skiftande kvalité och brister. Ofta faller utbildningarna på föreläsarens trovärdighet dvs inte kunskapen om aktuellt ämne. Din styrka som lärare är tillämpningen av Yin Yoga i dagens samhälle - du framstår inte som fanatisk utan ser pragmatisk på tillämpningen, det gör att yogaformen känns tilltalande för mig som elev - oavsett vart jag befinner mig. Du kan således svara på de frågor vi ställer och du kan leda oss deltagare framåt under utbildningen utan att det känns stressig eller att det inte passar in. Jag har aldrig varit på en utbildning där handledaren/föreläsaren/läraren varit så förberedd som du var. Du hade björnkoll på vart vi var och vilka behov vi hade utan att för den skull fastna i någon frågeställning. Uppskattar att du gav oss tid att prata med varandra! Du involverade oss i utbildningen så att vi tillsammans kunde leda oss vidare - det var VI, under din ledning, som gjorde att utbildningen blev så bra som den blev. Det är litet som UGL utbildningen (Utveckling, grupp, ledare - försvarets ledarskapsutbildning) där upplever man allt under utbildningen, det gör att man verkligen lär sig något och framför allt kommer ihåg innehållet. Tack för att du kom in i mitt liv, livet har blivit yoga. Jag har fått en ny mening med mitt liv, det går lite långsammare och jag ser positivt i allt!

Otroligt men sant."

 

Susanne Ytterberg

"Mycket bra utbildning, jag lärde mig oerhört mycket fast det knappt kändes som en utbildning. Jag har fördjupat min egna praktik, mer tålamod och en djupare känsla i varje yinyoga pass. Numera är yogafåtöljen en daglig praktice och den ligger alltid framme. Inom kort kommer jag att ha egna klasser. Jag är så glad att jag gick utbildningen, nu ska jag forska vidare i hur träningen kan hjälpa vid fibromyalgi. Jag var orolig om min kropp skulle klara av utbildningen, men det gick väldigt bra. Jag hoppas kunna sprida kunskapen vidare."

 

Ellenor Allanson

"Mycket givande. Både teori och erfarenhet (prova/ vara i). Varm grupp där det delades och stöttades. Yinyoga upplevelsen blev väldigt stark. Djupare insikt i människa. Balanserande.

Bearbetat mig.Surya ger av sitt hjärta, erfarenhet och kunskap. En del av gruppen. Lyssnar och tar in. Yinyoga med Surya är verkligen yin."

 

Denise Keyser

"Grundutbildning i yin yoga var väldigt bra och gav verkligen mersmak, vilket leder till att jag kommer att läsa fler av modulerna på sikt! Den har inneburit en ännu djupare förståelse av balans!"

 

Helen Hansson

Utbildningen var fantastiskt bra. Den gav mig en ny förståelse och insikt i vad yin-yoga egentligen innebär, vad den vill förmedla. En aha-upplevelse. Känner en större ödmjukhet och tacksamhet inför livet och tillvaron. Också en fascination över hur kroppen fungerar, alla mekanismer och delar som ska samverka. Och en tankeställare- hur behandlar jag den. Behöver bli lite snällare mot mig själv. Kursen påverkade mig mer än vad jag kunnat föreställa mig. Fascinerad över hur det påverkar mig mentalt och emotionellt. Yin-yogan är så otroligt kraftfull. Har gjort mig ännu mer nyfiken, vill fördjupa mig ännu mer. Så nu har jag anmält mig till övriga moduler.

 

Elin Scott

"Jag visste ingenting om läraren eller lokalen utan tyckte bara att utbildningen verkade passa så bra in i mitt livspussel. Jag kunde inte ha hamnat mer rätt. Den här grundutbildningen är en resa, en resa mot var helst du är menad att gå härnäst. Med levandegjorda perspektiv om anatomisk intelligens, filosofiska logotyper och praktikens rötter gestaltar Surya klass efter klass med en ständigt närvarande röd tråd som knyter allt till Yin & Yang och livskraften Qi. Mycket kompetenta lärare och härligt fascinerande innehåll som stimulerar yogisar på alla nivåer. Sista dagen av kursen tog mitt liv en vändning som jag inte ens visste att jag behövde. Mitt hjärta har expanderat och visar mig vägen tydligare än aldrig förr.

 

Materialet är estetiskt tilltalande, tydligt strukturerat, välformulerat och generöst med digitala tillägg!

 

Surya är en ny favorit! En djup respekt för denna lärare bor i mig. Den första som rått kursdeltagarna att träna på att även stänga igen efter att yinyogat kroppen och själen till ett djupt och sårbart tillstånd. Varm, kunnig, ödmjuk och rolig! Tack igen Surya för en fantastisk resa!

Det fortsätter bubbla upp insikter som mitt undermedvetna tagit med sig från kursen!"

 

Marie Fallström

"Surya är den finaste och varmaste människa jag har träffat och med stor kunskap och humor förde han oss alla genom den här utbildningen med både fast och mjuk hand. Det finns så mycket att hämta på så många olika plan, så alla kan gå den, oavsett om man är yogalärare sedan länge eller förhållandevis ny inom yoga och vare sig man tänkt undervisa eller vill gå den för sin egen utveckling. Jag har fått en helt annan förståelse för yinyogans själ och hjärta, men också för själva anatomin och tanken bakom de olika positionerna. Kompendiet som ingår är väldigt vackert och väl genomarbetat och tar upp alla delar av kursen. En stor bonus med den här kursen är att man kan få Surya-kramar varje dag - världens bästa kramar."

 

Maria Montague

"Grundutbildningen var väldigt gedigen, jag fick en stabil grund att utgå ifrån, oavsett om det kommer att vara för min egna praktik eller om jag så småningom kanske förmedlar yinyogan till andra. Utbildningsdagarna har fått mig att känna mig allt säkrare på att den inslagna vägen djupare in i yogan är rätt. Helt enastående generöst kursmaterial, så väl sammanställt och genomarbetet och extra fint att du så tydligt satt din egen prägel på det.

 

Är bara superglad över att jag bestämde mig för att gå en yinutbildning just hos dig på Hjärtat.

Jag hade surfat runt lite och hamnade på din site, eller om det var så att det kanske dök upp i mitt facebook-flöde? Hade inte hört talas om vare sig Hjärtat eller dig innan, men fick en bra känsla, att det skulle vara värt att åka till "andra sidan" av stan och upptäcka något nytt. Den känslan visade sig vara helt rätt! Mitt i höstmörkret dök Solen upp! Är så tacksam över att ha hittat ett nytt härligt sammanhang där jag tillsammans med andra kan fortsätta att gå den mjuka vishetens väg. Tack för det!"

 

Otto Hildeng

"It's incredible how much one can get into a 50 hour course. I think the course had a nice balance between personal practice, practical guidelines for teaching, and the spiritual and scientific theory of the practice. Signing up for the course for my own sake, by the end of the course I felt both the desire and capability to share some of this "soft wisdom". I feel confident in creating a personalized routine for my own needs, and will definitely have yin yoga as part of my everyday life. Check! I am also eager to start spreading the goodness!

Surya is amazing. As a teacher, Surya is stellar. I'm glad I signed up!"

 

Josephine Barksell

"Yin Yoga TT grund hos Huddinge Hjärta är en mycket bra, gedigen utbildning för den som vill förkovra sig i Yin Yogans fantastiska värld. Jag blev glatt överraskad över hur mycket den gav mig både på ett personligt som på ett professionellt plan och jag fick redskap att arbeta och föra denna kunskap vidare till mina egna deltagare.

 

Jag kan varmt rekommendera utbildningen och särskilt Surya som hjärtligt delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper och skapar trygghet hos deltagarna!"

Sari Vithari

"Grundutbildning i yin yoga har stärkt mig som individ att våga känna och titta på det sköra tillsammans med andra. Surya är otroligt kärleksfull, kunnig och inkännande för gruppens behov. Tack för fantastiska dagar då kropp och knopp fått själsligt kroppsligt och mentalt helande."

 

Yogastudion Umeå

"Första kullen utbildade yinyogalärare i Umeå. Vilken resa! Vi är sååå nöjda! Tack Surya för en utbildning i toppklass."

 

Anonym

"Mina sista kvardröjande tvivel inför yin-yoga har bytts till en djup övertygelse att yin-yoga och filosofin bakom är något jag kan ställa mig bakom och vara en del av. Känner mig mer modig nu efter ditt förhållningssätt under kursen, där du verkligen fick mig att känna mig fri att utforska yin-yogan i min egen kropp och tanke. Min målsättning är att försöka förmedla denna frihet och tillit till den egna kroppens intelligens."

 

Kursen har påverkat mig på många plan. Inför kursen var jag inne i en period av mental stress där jag upplevde mig vara i en djupgående låsning, både intellektuellt, själsligt och kroppsligt. Under kursen upplevde jag flera stunder med djupgående frigörelse av kraft och livsglädje som jag inte känt på länge.

 

Dina ord känns förankrade och genomsyrar dig som person och lärare. Du lyfter också fram detta att vi som människor inte är perfekta - det handlar mer om en strävan och en nyfikenhet."

 

Ellen Beate Dyvi

"Jag var veldig fornöjd med utdanningen og opplever den som en viktig investering i mitt liv helt enkelt. Utdanningen är omfattande og samtidig så genialt oppbygget at det har värt lett for mej å fölge med på allt. Det har värt en god miks av kjente og nye ting, satt sammen på en, virker det som, godt gjennomtenkt måte."

 

Susann Lidberg

"Materialet utmärkt, väl genomtänkt. Grundutbildningen känns genuin. Bra, noggranna genomgångar av positioner samt yin yogans historia, anatomi, tankar, förhållningssätt med mera. För mig känns det som att jag lättare kan undervisa andra. Frihet att göra det på mitt sätt."

 

Anonym

"Surya är en otroligt kunnig, pedagogisk och generös lärare. Att yin yoga är hans väg är tydligt och det spiller över till hans elever. Tack!! Längtar nu till att smälta detta och låta det sjunka in på djupet och är redo för modulen "Yin yoga extra allt" om ett år!"

 

Charlotte Wahl

"Så tacksam för den här utbildningen. Känner att bitar fallit på plats och att jag kan ta med mig yin yogan ut i (o)verkligheten såväl för egen del som att inspirera andra. Surya sätter en fin och tillåtande ton med mycket kärlek och skratt blandar han allvar med lekfullhet på ett lättsamt sätt. Han gör det omöjliga möjligt och det svåra enkelt."

 

Jacqueline Glastra

"Jag anmälde mig till den här utbildningen som en idé att gå en vidareutbildning i yin yogaundervisning. Under utbildningens igång så blev detta till något som jag gjorde, och gör, bara för mig. Och det blev på många sätt en kurs i personlig utveckling. Jag känner väldigt starkt att jag var menad att ta den här kursen för min skull. Att undervisa är inte längre målet, att nå ny förståelse och kärlek till mig själv blev det nya målet. Utbildningen har gett mig nya verktyg att hantera livet med kärlek och medkänsla. Att släppa.

Surya ser, Surya Älskar, Surya tar varmt emot konstruktiv kritik och bjuder in till total tillit. Han är även rejält påläst och en toppenbra lärare. Tack. Vi ses på fler moduler!"

 

Jenny Horn

"Jag tycker att utbildningen har varit väldigt bra! Tydligt och strukturerat upplägg. Bra schema med lagom mix av teori och "praktik". Det har rymts mycket på kort tid!

För mig har kursen inneburit att hag fått en otroligt fin känsla för vad yin yoga är för något. Jag som är "nybörjare" i detta sammanhang, har lärt mig hur jag har en yin-syn på asanas som jag tror kommer vara till nytta både i min framtida yin-praktik och i min kundaliniutövning - för att inte tala om livet i stort! Kursen har vidgat min vyer även när det gäller yogisk filosofi."

 

Kerstin Nyström

"Grundutbildningen har varit lärorik och ökat min förståelse för yin yoga.

Yin yogan är mycket varsam och tillåtande - den blir en kärlekshandling till mig själv och i förlängningen till min omvärld."

 

Therese Westerlund

"Utbildningen var helt magisk. Så mycket mer än Yoga positioner. Anatomi, filosofi och spirituella tankegångar samt hur god hälsa inte bara handlar om kroppsträning.

Jag är glad att jag valde just denna utbildning med Surya. Så mycket värme och bra diskussioner. Längtar redan till nästa modul."

 

Sanna Åhs

"Jag tyckte om att få djupdyka i yinyogans värld och därmed få göra egna reflektioner kring mig, mitt förhållande till min kropp och min omvärld. Den har inneburit att jag under, mellan och efter haft en större medvetenhet om min kropp och min andning än tidigare. Jag har också fått ett annat förhållningssätt till yang, och kunnat utnyttja den kraft som uppkommer i t ex dynamisk yoga. Tänker på syftet med min aktivitet mer nu.

 

Surya, jag gick in i elevrollen helt och hållet och lät mig guidas. Det beror på att jag ser hur du gjort en egen process av det du kan och att det är integrerat i ditt system. Som jag sa är definitionen av en skicklig och framgångsrik lärare en person som genuint bjuder in och stöttar sina elever att ta del av en ny kultur, vilket förutsätter att man både har ett välvilligt och oegoistiskt förhållningssätt till sina elever i kombination med att man är en del av kulturen och gjort den till sin egen. Där är du utan tveksamhet och det har varit en ynnest att få njuta av att vara elev en stund och få njuta av mina lärupplevelser."

 

Pia Pohjakallio

Grundutbildningen i Yinyoga var minst sagt omvälvande. Att under 3 dagar (dygn) helt ge sig in i denna avkännande inkännande värld där mycket lockas till ytan var något som tog mig 2-3 dagar återhämta mig från! Inför den andra helgen var jag beredd och såg till att vara nästan helt ledig dagen efter sista kursdagen. Det för mig är ett tecken på att kursen verkligen omvandlat mig. Erfarenheterna är egenupplevda och ödmjukheten inför såväl mig själv som min omgivning är stor. I min (dans) undervisning märker jag ett lugn som inte varit där tidigare och jag planerar att ha Yin-stunder i mina (dans)kurser som löper över flera heldagar.

Materialet för kursen är brett och fångar upp flera aspekter av praktiken på ett personligt sätt. Tillsammans med samtalen på kursen och anatomidelen blev det helt perfekt!

På första kursdagen fick vi höra om den "förvirrade professorn", något som var otroligt skönt och befriande och öppnade upp för en avslappnad stämning i den breda gruppen. Då jag tidigare tagit klasser för dig så visste jag ju liiite vad som fanns att vänta, även om det förstås var mycket mer fördjupat. Du är en så otroligt fin lärarperson som känner vad som behövs och var gränser kan behöva dras på ett mjukt sätt. Det var perfekt att ha en dag med "gästande" anatomi i form av denna brett kunniga Anna-Carin :)

Underbart initiativ och välbehövt. Ska styra åt att gå flera moduler ur denna fina utbildning!

 

Anna Andersson

"Jag tycker utbildningen var över mina förväntningar på en TT. Jag uppskattade den avslappnade attityden gällande att lära ut och att praktisera yin. Samtidigt kombinerades det med massor av kunskap, information och egen erfarenhet av att lära ut. Jag har utövat yin en del men under TT fick jag mycket mer kunskap, förståelse och ett existentiellt/filosofiskt sammanhang för yin som praktik.

 

Jag är så nöjd med att jag valde den här utbildningen av alla yin TT som finns, just för Surya som lärare. Du förmedlar ett lugn och avslappnad attityd kombinerat med skratt och samtidigt bjuder du på massor av kunskap och erfarenhet från livet, yogapraktiken och lärarutövandet. För mig var det en stor tillgång att du har så bred kunskap inom olika traditioner och väver samman, jämför och hittar likheter/skillnader och därmed öppnar för varje individs egen yogapraktik utifrån kroppens förmåga, sina mentala gränser, känslomässiga utmaningar och hjärtats öppenhet. Tack! Jag hoppas att vi ses snart på någon av de andra kurserna."

Aktuellt

 

Yin TT - Grundutbildning 50 tim

Borntorpet - Shambala Gatherings

27 mars - 1a april, 2018

 

Yin TT steg 2 - Extra allt 40 tim

Stockholm - Huddinges Hjärta

19-22 juli, 2018

Kontakt

 

E-post: surya@yinyogameditation.se

Mobil: +46 (0) 733 197010

Instagram: @yinyogamedsurya