Lärare

Lärare

Ellen Engvall

Ellen är utbildad barnmorska och mediyogaterapeut. Hon har senaste 5 åren utbildad mer än 500 yogalärare inom Mediyoga, Hormonyoga och Gravidyoga. Yoga för kvinnor har alltid varit den självklara inriktningen för Ellen eftersom behovet är stort. Många kvinnor behöver både lära sig och förstå livet som kvinna och hormonsystem, och själva kunna skapa hormonbalans.


Ellen erbjuder yoga för kvinnor som vill hitta sin urkraft och livsglädje och börja älska sig själv och livet fullt ut.

Lina Nilsson

Lina Nilsson är yogaläraren som har fördjupat sina kunskaper i yinyogan med sina tidigare anatomiska kunskaper från sin 5 åriga naprapatutbildning.


"Jag ville komplettera min utbildning som naprapat för att bättre kunna hjälpa mina patienter med stressrelaterade besvär och nersatt rörlighet. Jag utbildade mig till yinyogalärare och startade yogaklasser i yinyoga och grabbyoga. Varje pass jag håller njuter jag av att se att vi kan sakta ner, vi kan vara här och nu och vi kan ge vår kropp en stund för att förbättra vår rörlighet."


Lina är bosatt i Sundsvall men kommer ursprungligen från Skåne. Hon arbetar till vardags som naprapat, verksamhetschef, föreläsare, massagelärare och instruktör i yinyoga och grabbyoga.


"Sann medvetenhet, kommer endast från egna erfarenheter."

Lars Renström

Lars är sjuksköterska i botten men har arbetat med alltifrån läkemedelseföretag till att arbeta med retorik och presntationsteknik med mera. Idag arbetar han som chef på Takeda och utbildar sig samtidigt till TKM akupunktör. 


"Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa, träning och människors utveckling. En stor del av mitt liv så har jag ägnat mig åt konditionsidrott, ffa cykling. Intresset för yoga väcktes i samband med en skada i ljumsken. Efter att ha provat det mesta utan att bli helt bra föreslog en god vän till mig att jag skulle prova yinyoga. Jag grät och kämpade mig genom ett antal klasser och till slut var jag fast och ljumsken var dessutom läkt."


Lars är bosatt i Umeå med sin familj och är 200 timmars certifierad yinyogalärare. 


"För mig handlar yinyoga om att förmedla en tanke och en känsla, inte bara en position eller övning. Jag vill undervisa med hjärtat och inte med hjärnan." 

Mathilda Hedbeck

Mathildas vision med den yoga hon lär ut är att bjuda in till kärlek, nyfikenhet och acceptans i allt vad det innebär att vara människa. Hon har ett inkännande sätt att lära ut med inspiration inhämtad av yoga från flera olika platser i världen.


Yin yoga för Mathilda är inte bara klasser vi går på, utan ett förhållningssätt till livet. Förutom att lära ut yinyoga jobbar Mathilda som sjuksköterska. En viktig lärdom Mathilda fått från yin yogan är insikten om hur viktigt det är att känna. Känna livet och låta det upplevas.


"Livet är till för att upplevas, inte bara något som ska bockas av."

Annika Pahlén

Annika är sjukgymnast, yogalärare i Yin- och Restorative, undervisar i Somatic Movement och är hängiven tangodansare - och lärare med fokus på kroppskännedom, kontakt och fysisk hållbarhet.


”Oavsett om det är på yogamattan, i vardagen med min son eller på dansgolvet så har jag intentionen att möta de utmaningar som finns med just den mängd spänning eller energi som krävs och att där i mellan gå tillbaka till mjukhet och avspänning, fysiskt och mentalt. När livet snurrar fort eller bjuder på utmaningar behöver jag gång på gång komma tillbaka till mig själv. Restorative Yogan är ett fantastiskt sätt att reglera nervsystemet och komma in i kroppen igen. Att genom yogan också kunna erbjuda andra möjlighet till djup vila och återhämtning och att få återknyta kontakten med sig själva är väldigt tillfredsställande.

Alexander Jeppesen

Alexander Jeppesen även kallad Surya är grundare av YinYogaMeditation (wwww.yinyogameditation.se) som erbjuder yinyogalärarutbildningar upp till 400 ttimmar,  Smarta Fötter (www.smartafotter.se) som säljer balansstänger och har utbildningar kring fötter, höfter och balans samt Hälsoresan (www.halsoresan.online) som är en ettårig digital resa till större välbefinnande, energi och glädje, en utbildning till hälsocoach samt första steget i yinyogameditations terapeututbildning. 


"Vi består inte enbart av våra framgångar och vad vi åstadkommit, eller av vad vi studerat och lärt oss.
Våra misstag och misslyckanden, våra problem och livsutmaningar, vår smärta och sorg, är när de är bearbetade,
en lika stor del, om inte större, av vår styrka, visdom och erfarenhet. Bara du kan omfamna (och) hela dig själv..