Om Surya

Om Surya

Klaus Surya Kontis


Surya har en bakgrund som kampartslärare, fredsaktivist, prästkandidat, ickevåldstränare, konflikthanteringskonsult och lärare på olika nivåer. 


Surya fann yogan 2003. Sedan dess har han drivit två yogastudios, undervisat på olika yogafestivaler och yogaevents både i Sverige, Norge och Europa, lett yogaresor och haft olika workshops, retreater och sommarkurser.


Precis som för många andra så började Suryas yogaresa i den dynamiska delen av yogaängen och det var de blommorna som lockade först.

Med tiden har de mjuka och mer stillsamma blommorna som meditation, yin yoga, restorative yoga och qigong fått allt större plats i buketten. 


Surya har startat upp en yin yogalärarutbildning upp till 400 timmar plus en kommande yin yoga terapeututbildning på 200 timmar för att dela glädjen och kärleken till yin yoga och den mjuka vishetens väg med andra.


Idag arbetar Surya även med Smarta Fötter (www.smartafotter.se) och som bland annat säljer balansstänger och har utbildningar kring fötter, höfter och balans - rörelseglädje, välbefinnande och frihet. 


Surya arbetar även med Hälsoresan (www.halsoresan.online) som är en ettårig digital resa till större välbefinnande, energi och glädje, en utbildning till hälsocoach samt första steget i yinyogameditations terapeututbildning. 


"Yoga involverar ofta en rörelse in i våra kroppar och våra hjärtan, in till den glädje och lycka som ligger slumrande där. Det innebär alltid närvaro och att observera utan att döma. Yoga är kontakt. Yoga är liv. Yoga är kärlek.

Det är en gåva att få dela detta med andra”.