Om Surya

Om Surya

Kommande workshops & retreater

dag

mån


Klaus Surya Kontis


"Yoga är som en blomsteräng där vi kan plocka de blommor som vi tycker om och behöver till en vacker yogabukett i vår egen takt. Ju mer vi vandrar runt på 'yogaängen' desto mer upptäcker vi olika yogablommor som får våra hjärtan att dansa och vår själ att sjunga."


Surya har en bakgrund som kampartslärare, fredsaktivist, prästkandidat, ickevåldstränare, konflikthanteringskonsult samt lärare på olika nivåer. Alla dessa olika delar finner ett naturligt uttryck i Suryas yoga och undervisning.


Surya fann yogan 2003 och det blev stor kärlek vid första mötet.

Det dröjde inte länge förrän han började undervisa och kort därpå startade han sin första yogastudio i Tidaholm. Sedan dess har Surya undervisat på olika yogafestivaler och yogaevents både i Sverige, Norge och Europa, lett yogaresor årligen till Kreta och haft olika workshops och kortare och längre retreater och sommarkurser.


Precis som för många andra så började Suryas yogaresa i den dynamiska delen av yogaängen och det var de blommorna som lockade först. Med tiden har de mjuka och mer stillsamma blommorna fått allt större plats i buketten och Surya är en uppskattad yin yoga och restorative yogalärare.


Idag driver Surya yogastudion "Huddinges Hjärta" (www.huddingeshjarta.se) tillsammans med Mara D´or. På uppmaning av olika elever har han startat upp en yin yogalärarutbildning upp till 400 timmar plus en yin yoga terapeututbildning på 100 timmar för att dela glädjen och kärleken till yin yoga och den mjuka vishetens väg med andra.


"Yoga involverar ofta en rörelse in i våra kroppar och våra hjärtan, in till den glädje och lycka som ligger slumrande där. Det innebär alltid närvaro och att observera utan att döma. Yoga är kontakt. Yoga är liv. Yoga är kärlek.

Det är en gåva att få dela detta med andra”.   


Aktuellt


Yin yoga TT2 - Extra Allt 40 tim

Stockholm - Little Peace

6-9 augusti, 2020


Yin yoga TT2 - Qigong 40 tim

Stockholm - Huddinges Hjärta

20-23 augusti 2020

Kontakt


E-post: surya@yinyogameditation.se

Mobil: +46 (0) 733 197010

Instagram: @yinyogamedsurya