Deltagaromdömen filosofi

DeltagaromdömenYin TT Filosofi 2019 Alingsås


OM UTBILDNINGEN

Pia Pohjakallio

Denna utbildning har gett mig påminnelser om var jag vill befinna mig i sinnet och på ett andligt plan och tid för att bekanta mig med "platsen" genom praktik och samvaro. Älskar att Yin-praktiken ramar in dagarna. Det har också varit en trevlig, underbart bred början och introduktion till olika ingångar in i yogafilosofin, nu har jag ett än större intresse att oftare bläddra i några av de böckerna som står i bokhyllan och väntar på sin tid. Samtidigt ger den taoistiska läran ett lugn till mig i att "gräva vidare" och påminnelse om värdet av det egenupplevda.


Ur ett lärandeperspektiv uppskattar jag innerligt öppenheten till hur var och en tar sig an kursen, avsaknaden av krav på prov eller "läxförhör", tilliten till att hur det som förmedlas och upplevs är en minst lika viktig del som att redogöra för det. Det är först nu efter dessa dagar som jag inser hur mycket jag uppskattar det och hur det gjort att jag kunnat ha en lite mer rent av taoistisk förhållningssätt till mitt deltagande i hela den här utbildningen och flöda med, läsa av lust och glädje. Också insikten om att många filosofier och syn på livet delar kärna, att det i dess komplexhet ändå är kärnan som är det intressanta och upp till var och en vilken väg det är som gäller upp till toppen av berget.


För mig är konsten och att mötas kring konstnärliga uttryck som utövare eller mottagare en underbart stor del av livet, den mjuka vishetens väg verkar mer och mer bli ett sätt för mig att befinna mig i konsten på ett mer kontinuerligt plan! Hurra för det!


Apropå balansakten så har samvaron med denna yinyoga-familj verkligen blivit ett sätt att balansera i livet och min praktik i livet (från att koka en kopp te till att driva, eller låta mig drivas med, i de olika projekt och engagemang jag ägnar mig åt). Miljard tack för det!


Ellen Beate Dyvi

Helt nydelig. Fint opplegg med veksling mellom yin yoga, forelesning og refleksjon oss studenter imellom. Taoismen er min filosofi. Jeg visste ikke om den før. Som en sann taoist hadde jeg ikke lest boken før kurset. Jeg fikk en herlig overraskelse, der jeg lå på ryggen og tok imot sannheten om mitt liv.


Lars Renström

Utbildningen var som vanligt väl genomförd, professionellt och strukturerat. Uppskattar verkligen alla yin passen med de olika teman som var med! Uppskattade åxå att vi tittade in lite djupare, än på grundkursen, på de olika filosofierna.


Yin TT filosofi och taoismen ger en ny dimension åt livet. Det är näst intill en livskunskap, eller snarare livsinsikt. Efter utbildningen ser jag på livet och ffa på mig själv på ett helt annorlunda sätt. Livet har ett högre syfte och just det syftet finns inom mig! Bra, för då slipper man leta!

I övrigt finns inget att tillägga, nu ska jag ut å undervisa. Mina planer fortskrider som planerat!


Ann-Charlotte Jensen

Jag är mycket glad att jag gick Yin TT Filosofi-utbildningen som är en del i min påfyllnadsutbildning som yinyogalärare. Jag kan varmt rekommendera utbildningen - både för dig som är yogalärare och även för dig som bara önskar delta på en härlig retreat

fullspäckad med visdom! Surya är en suverän lärare som på ett mycket generöst och professionellt sätt delar med sig av sin kompetens - det är ovärderligt. Material och upplägg på utbildningen håller också högsta klass.


Susanne Garpenhag

Jag var rätt tveksam till om jag skulle anmäla mig, och med facit i hand är jag tacksam att jag valde att gå kursen. Inte bara för att jag fick ihop mina 200 timmarna, utan för kursen är en bra påminnelse om vad som är viktigt för mig i livet. Taoism känns väldigt mycket som en motsats till det liv som många idag eftersträvar. Taoism känns också väldigt lik vad yinyoga är för mig. 


Charlotte Wahl

Filosofiutbildningen var som alla Suryas utbildningar fantastisk. Ger smak att utforska mera. Fina möten med övriga deltagare.


Elisabeth Marton

Kursen var över förväntan, bra, givande, inspirerande användbar på den vägen som jag från och med nu har valt att gå - den mjuka vishetens väg. Taoismen känns som ett fantastiskt sätt för oss människor att förhålla oss till en överkontrollerande, effektivitets-, penga och kariärrsinriktad kultur. Den är generös, kärleksfull, mjuk, öppen och tillåtande. Jag är uppvuxen med inställningen "antingen-eller" Att se på mig själv och livet som "både och" var en enorm befrielse i min tankevärld.


Eva Rundberg

Utbildningen har varit en inblick i filosofin bakom/ i (yin) yoga. Denna modul har kompletterat de andra delarna till en gigantisk helhet. En otroligt fin och nödvändig bas för en yinyogalärare. Gav mycket tankar om andlig utveckling. 


Johanna Ojala

Filosofikursen har varit som ett skratt i själen. En underbar både för mig personligen och som yogalärare, nyckel till livet och relationer. Fantastiskt att få en grundförståelse för olika österländska filosofier och alla de små guldkorn jag kan bära med mig i livet när det flödar genom mig. 


Marita Lind Svensson

Mycket intressant och viktig. Jag tycker att det är viktigt och bra att kunna yogans alla delar, att fånga djupet och inte bara asanas. Utbildningen har gett mig dels detta men även en skjuts på resan till mitt innersta. 

OM SURYA

Pia Pohjakallio

Underbar! och Överbar!


Marita Lind Svensson

Lätt, klok, närvarande, ödmjuk.

Både en vän och en lärare. 


Ellen Beate Dyvi

Den beste. Takk!


Lars Renström

Surya, har sagt det förut men du är en bra pedagog och jag har funderar vad som gör dig speciell. Tror att det handlar om att du samlat på dig kunskap och erfarenheter i livet och kokat ner det till ditt. Du talar från hjärtat, hela tiden och all fakta finns lagrat inom dig men du gör det tillgängligt genom din mun och dina ord!


Susanne Garpenhag

Surya, du är den bästa läraren. Tack! 


Johanna Ojala

Jag förundras varje gång över din kunskap, skratt och ödmjukhet.

Det går att ta på när du lär ut. 


Elisabeth Marton

Surya - du är en underbar lärare, allvarlig, enormt kunnig, rolig, lekfull, inspirerande. Du har total närvaro och ser var och en av oss. 


OM KURSMANUALEN

Pia Pohjakallio

En kort, grundläggande "kartläggning av kunskapsbanken" kanske ha gett mig med bristande yogafilosofisk kunskap en bredare översikt, samtidigt kan jag verkligen se och uppleva själv också hur en "Suryas Best Of" ger underbart öppnande perspektiv! Älskar bredden av olika syn som tas upp och inblandningen av konkreta praktiska redskap såsom 6 överenskommelser för visdom i samtal. Väldigt Tao vågar jag mig på att skriva!


Lars Renström

Manualen var ett riktigt bra komplement till utbildning och det som är riktigt imponerande av dig Surya är att du i stort sett följer manualen. Allt som sägs finns med i manualen, egentligen behöver man inte föra anteckningar men jag gör alltid det ändå!


Susanne Garpenhag

Manualen är ytterligare en skatt, som jag kommer läsa om och om igen.


Charlotte Wahl

Manulaen är tydlig och lättläst med glimten i ögat på bra tåligt material. 


Marita Lind Svensson

Välskriven och följer kursen. Kommer att gå att läsa den även längre fram och ha behållning av den, inte bara som en kort resume över kursen.