Yin yoga TT - Filosofi

Filosofi - 30 timmar

Yin TT2 - Filosofi

Steg 2: Yogafilosofi & taoism - 30 timmarUnder denna 30 timmars fördjupningsutbildning kommer vi att fördjupa oss i story telling, allmän religionfilosofi, indisk yogafilosofi men särskilt i taoismen och hur vi kan gå djupare in på den mjuka vishetens väg. Kursen är på många sätt "omöjlig i sig" då den är inriktad mot "praktisk livsvisdom". 


Läs vad andra har sagt om denna utbildning.

 

Del av en 200  eller 400 timmars utbildning - ytterligare fördjupning

Detta är en av yin yoga meditations steg 2 fördjupningsmoduler i vår yin yogalärarutbildning om 200 eller 400 timmar. Fördjupningsutbildningarna riktar sig framför allt till dig som redan har en grundkurs i yin yoga och som längtar efter ytterligare fördjupning.


Grundkursen och fördjupningskurserna leder till yin yoga meditations yogalärarcertifiering på antingen 200 eller 400 timmar. För varje ny avslutad utbildningsmodul får du ytterligare verktyg för att utveckla din roll som yin yogalärare och större trygghet i att undervisa yin yoga.


Förkunskapskrav

Fördjupningsutbildningen Yin TT - Filosofi är öppen för alla.

Om du har ett intresse i yogafilosofi och särskilt i Taoism är du välkommen.

För att undervisa i yin yoga eller gå en terapeututbildning krävs att du även gått grundutbildningen.

 

Den mjuka vishetens väg

Yin yoga kan beskrivas som "the art of letting go" eller som "the art of acceptance". Genom vår yin yogapraktik skapar vi utrymme för att rikta sökljuset inåt och bara vara. Kroppens och hjärtats vishet får plats. På så sätt blir yin yoga en motkraft till vår stressade och prestationsinriktade kultur och ett uttryck för "den mjuka vishetens väg".


Även om vår yin praktik handlar om acceptans och att släppa taget, så är yin yogans hjärta medkänsla, om oss själva, alla andra och som grundattityd till hela livet. Ju djupare vi går in i yin yoga och oss själva, desto mer blir vi varse att det inte finns någon separation mellan dessa tre dimensioner: mig själv, andra och livet/Gud. Att färdas i harmoni med Dao, den naturliga och mjuka vishetens väg, blir detsamma som att leva yoga, att leva i samhörighet och förening med allt som är.

 

Under utbildningen kommer vi bland annat att fördjupa oss i:

  • Allmän yogafilosofi
  • Tantra filosofi
  • Taoismen
  • Fördjupning av yin yogans filosofiska teman
  • Storytelling
  • Skapa en genuin filosofisk ram på dina klasser


Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.


Inför kursstart

Inför kursstarten så skall du ha läst: "Tao te ching: Taoismens källa" med tolkning och kommentarer av Stefan Stenudd.


Investering

5900 kr


Nästa utbildningstillfälleAnmälan

Anmäler dig gör du genom att betala in anmälningsavgiften eller hela kursavgiften. Ofta sker inbetalningen direkt till den yogastudio där utbildningen äger rum. Kontrollera betalinformation i FB eventet. BG 5091-9430


För dig som betalar internationellt är det följande nummer som gäller:

IBAN: SE08 8000 0810 5907 4166 8636

SWEDBANK BIC: SWEDSESS

Klaus Surya Kontis, Swedbank

(Glöm inte att ange namn och "Yin TT - Filosofi" när du betalar in) samt skriver ett mail till surya@yinyogameditation.se

Anmälan till andra städer än Stockholm sker via värdstudion.

 

Anmälningsavgiften är 2000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

 

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är en månad före kursstart men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.