Yin yoga TT - Restorative yoga

Restorative yoga - 40 timmar

Yin TT2 - Restorative yoga

Steg 2: Restorative yoga - 40 timmarI denna 40 timmars fördjupningsutbildning kommer vi att ägna oss åt restorative yogans vilande positioner och dess effekter på kropp och sinne. Vi kommer att jämföra yin yogans förhållningssätt med  ett vilande förhållningssätt och titta närmare på både hur vi kan förena vilande yoga och yin yoga samt hur du kan undervisa och bygga egna klasser i restorative yoga.


Del av en 200  eller 400 timmars utbildning - ytterligare fördjupning

Detta är en av yin yoga meditations steg 2 fördjupningsmoduler i vår yin yogalärarutbildning om 200 eller 400 timmar. Fördjupningsutbildningarna riktar sig framför allt till dig som redan har en grundkurs i yin yoga och som längtar efter ytterligare fördjupning.


Grundkursen och fördjupningskurserna leder till yin yoga meditations yogalärarcertifiering på antingen 200 eller 400 timmar. För varje ny avslutad utbildningsmodul får du ytterligare verktyg för att utveckla din roll som yin yogalärare och större trygghet i att undervisa yin yoga.


Förkunskapskrav

Fördjupningsutbildningen Yin TT - Restorativ yoga är öppen för alla. För att undervisa i yin yoga eller gå en terapeututbildning krävs att du även gått grundutbildningen.


Det finaste du kan göra för ditt hjärta är att vila

Under denna kurs kommer vi att njuta av och titta närmare på vad det innebär att verkligen vila. Restorative yoga är ytterligare yin än yin yoga. För de flesta av oss är vardagen fylld med stress, jäkt och måsten. Stunderna för verklig vila och återhämtning är få och även när de infaller så vet vi inte alltid hur vi skall bäst ta tillvara på dem. Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom Restorative yoga och dess effekter på kropp och sinne. Här kommer du lära dig mer om hur du kan fylla på din egen inre energi reservoar och varför det finaste du kan göra för ditt hjärta är att vila.

 

Vi kommer bland annat att titta på:

  • Restorative yoga - Vad är det? Vad är skillnaderna mellan restorative och yin yoga? 
  • Stress och stresshantering - Hur stress kan vara både problem och möjlighet och nya sätt att se på balans.
  • Återhämtning - Personliga vägar till återhämtning och hur du blir ”återhämtningssmart”. 
  • Yoga Nidra - ”Den yogiska sömnen”. 
  • Teori och praktik kring vila: fysik, mental och emotionell. Vilande positioner. Diverse hjälpmedel: Kuddar, block, filtar etc
  • Filosofi kring vilans visdom och visdomen i vila
  • Vägar att öka vårt allmänna välmående och vår förmåga att njuta av livet

 

Inför kursstart

Inför kursstarten så skall du ha läst: "Relax and Renew: Restful yoga for stressful times" av Judith Hanson Lasater


Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.


Investering

6 900 kr


Nästa utbildningstillfälle

4-7 november 2021 Stockholm


Anmälan

Anmäler dig gör du genom att betala in anmälningsavgiften eller hela kursavgiften. Ofta sker inbetalningen direkt till den yogastudio där utbildningen äger rum. Kontrollera betalinformation i FB eventet. BG 5091-9430


För dig som betalar internationellt är det följande nummer som gäller:

IBAN: SE08 8000 0810 5907 4166 8636

SWEDBANK BIC: SWEDSESS

Klaus Surya Kontis, Swedbank

(Glöm inte att ange namn och "Yin TT - Restorative" när du betalar in) samt skriver ett mail till surya@yinyogameditation.se

Anmälan till andra städer än Stockholm sker via värdstudion.

 

Anmälningsavgiften är 2000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

 

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är en månad före kursstart men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.