Deltagaromdömen EY

DeltagaromdömenEcoYoga gänget


OM UTBILDNINGEN

Johanna Ojala

Hur får jag ned det i text... något som jag upplevt i ett helt annat rike än det intellektuella och språkliga... Jag är ute på en resa som har pågått medvetet sen i jul 2018 då jag sa upp mig från mitt konsultjobb och bestämde mig för att dyka in i det som grodde i mig... nämligen en känsla av att naturen är viktig på något sätt och en vilja att utforska hur vi kan leva i samklang med den istället för i separation. När jag fick höra om EcoYoga kursen av Surya så visste jag direkt att den ska jag gå. Lite visste jag, att den skulle väcka så mycket i mig. Ekokunskap varvat med trädmeditationer, ceremonier, sånger och reflektioner om min relation till Moder Jord har hjälpt mig knyta närmare till något som är mycket större än mig själv - en känsla av samhörighet. Det har också gett mig en ökad förståelse för var jag befinner mig på min resa och att det inte bara handlar om att rädda naturen. Kursen har bekräftat för mig att förhållandet även är motsatt - naturen kan läka oss på så många plan och på så sätt kan vi rädda både den och oss själva. Det spritter i mig att fördjupa min relation till naturen och att dela EcoYogan med min omgivning!


Jenny Balotis

Jag har haft fantastiska dagar! Innehållet, upplägget, stället, naturen, allt var underbart.


Erik Forsse

Utbildningen var mycket bra, gav mig lite oväntade lärdomar, och det tycker jag alltid är bra.
Öppnade mina ögon mer än förut för hur mycket resurser vi människor använder. Har fått mig att upptäcka vanor av konsumtion som jag inte reflekterat över tidigare på samma sätt och jag drar nu ner ännu mer på min konsumtion och förhoppningsvis även handlar smartare än förr, långsamt ändrar vissa vanor.


Kursen hjälpte mig även att få bättre fokus på min väg i livet. Känner att jag har större klarhet över vad jag ska göra för att fortsätta framåt på min väg. Skogens och hela Jordens natur och liv har alltid lega mig nära om hjärtat, men nu känner jag för och förstår den/m bättre och där i också stärkt min vilja att hjälpa den/m.


Jag har också fått strukturer och aktiviteter jag kan använda mig av den dagen jag själv sätter ihop ett program och tar ut grupper i skogen. Sist men inte minst så kom jag hem igen med en ökad energi och större öppenhet och det är för mig den viktigaste ingrediensen för att finna glädje och förnöjsamhet i vardagen.


Jana Weber

Takk for de fine dagene tilsammen i den fantastiske naturen. Det var helt magisk, rensende og helbredende. Utdanningen var helt fantastisk. Man kommer dypere i kontakt med naturen, man lærer å forstår dypere hvordan alt i naturen henger sammen, hvordan man selv kan bidra til miljøet og naturen og lærer seg enkle ritualer fra ulike naturkulturer. Og alt dette har alltid vært en del av meg.


Åsa Forssell

Utbildningen gav mig djupare förståelse om hur vi alla hänger ihop. Hur jag själv kan bidra mer än jag redan gör. Övningarna kring träden, yogan och de andra deltagarna gav mig insikter dels att jag inte alls tänkt på vissa saker och insikter om att jag kan påverka mer än jag gör i det lilla.

Hur jag köper kläder, att använda tvättnötter, andra miljövänliga tvålar, hur jag gör när jag vistas i naturen både genom att se på den att jag är en del av det och hur jag ska och kan föra kunskapen vidare på min kunskapsnivå. Det är också spännande att nu när det kommer in en geting i mitt hem vill jag i större utstäckning hjälpa den ut och de djuren och insekterna jag möter ute känner jag mig närmare. Mycket spännande.


Jag är som helhet mycket nöjd 10 av 10. Vi hade tur med vädret, härlig miljö och människor som deltar med sig av sina kunskaper och värme och kärlek. Jag är så tacksam.


Ingela Johansson

Utbildningen gav mig en djupare förståelse av samspelet mellan allt levande, hur ”allt” hänger ihop och att vi inte är separerade. Det är otroligt vackert att känna samklang med naturens alla varelser, djur, träd, blommor, svampar, mikroorganismer mm och samtidigt kan jag också känna dåligt samvete över att jag inte gör tillräckligt, eller över att inte känna lika stor samhörighet med skadeinsekter t ex.

 

Utbildningen gav mig också en bekräftelse i att det jag kände som barn var rätt. Jag ville inte äta djur (men mina föräldrar tyckte det var ”trams”), när någon skräpade ner i naturen sa jag åt dom (och blev hånad av mina kompisar), jag ville inte bryta av kvistar på träd eller trampa på någon insekt (med flit) och jag släppte ut flugorna som var i fönsterna. Hela min familj och mina vänner tyckte att jag var fånig som gjorde detta och sakteliga så började jag bete mig som de flesta andra gjorde men när ingen såg mig så följde jag mitt hjärta.

 

Jag tycker att ni har hittat en perfekt plats till Eco Yogautbildningen! Stensund, vilket underbart ställe, omringad av havet, fantastisk vacker skogsmiljö och djurlivet alldeles inpå knuten!!

OM SURYA & ROLF


Johanna Ojala

Ni två alltså. Tack!
Rolf - Otroligt mysig att lyssna på. Pedagogisk, lugn. Tacksam för att du även gör korta stopp ibland för att lära oss något om en stubbe eller växt, som lite fin krydda. Den visdom du förmedlar har väckt ett utökat intresse i mig att studera ekologi och biologi.
Surya - Du är för go! Också lugn, pedagogisk, inlyssnande och väldigt sympatisk. Rolig. Det är lätt att identifiera sig med dig via att du är så vackert öppen om dig själv. Du förmedlar filosofin som du lär ut genom att verkligen leva den.

Tack vare dina kurser och sätt att undervisa har jag blivit inspirerad att börja hålla yogaklasser fast att det inte alls var mitt främsta syfte.


Jenny Balotis

Surya och Rolf kompletterar varann på ett fint sätt och är mycket kunniga.


Erik Forsse

Rolf och Surya är väldigt kunniga och rutinerade lärare. Båda är också otroligt varma och snälla. Det verkar som era olika kunskaper och även personligheter kompletterar varandra väldigt bra, kul att se er tillsammans.


Manualen är mycket bra. Den är lätt att läsa, innehållsrik och har väldigt fina bilder, en bild fick mig att börja gråta när jag öppnade den efter att jag kommit hem.


Jana Weber

Rolf og Surya har vært helt fantastiske som lærere. Rolf som erfaren ekolog og naturmenneske. Han har masse erfaring og vet hva han gjør og snakker om! Og han er helt down to earth!
Surya...også erfaren i så utrolig mange fag...full med enthusiasme og positiv energi. Begge lærere har vært ett med hele gruppen! Tusen Takk


Åsa Forssell

Ni är fantastiska!

Ni kompletterar varandra fint med era olika kunskaper och har ett väldigt fint samspel och mycket stora kunskaper inom områdena.


Ingela Johansson

Rolf och Surya är ett jättebra lärarteam som kompletterar varandra.

Rolf med sin gedigna kunskap om naturen som han inspirerande delar med sig av och Surya med sin känslighet för människan som får varje individ att blomma.