Deltagaromdömen M&M

DeltagaromdömenIMG_5497
M&M påsken 2021


OM UTBILDNINGEN


Marie Platon

Fyra fina och väl investerade dagar, kärleksfullt guidade och matiga utan att kännas mastiga.

Jag lämnar med en välfyld godispåse full av insikter och tekniker att ta till för att födjupa min praktik och min närvaro i vardagen. Tack Surya! 


Leontine Kjulsten

TACK Surya!

Under dessa dagar har jag hittat längre in i min kärna. Mitt autentiska jag. 

Gemenskap, trygghet, lärdomar. Jag känner mig närmare att hitta hem, något som jag länge sökt.

Att du och övriga deltagare leder mig till nya insikter och möjligheter. Sakta men säkert kommer mitt skydds-pansar ned. Tack! 


Eva Odefalk

Jag hade en önskan om yoga, gemenskap och glädje. Jag fick det. Jag hade en önskan om att lära mig mer om meditation och hur jag kan utveckla min egen praktik. Jag fick det. Jag hade en önskan om en större verktygslåda att använda när jag undervisar yinyoga. Jag fick det. Jag hade en förväntan om fyra fantastiska dagar vidare på den mjuka vishetens väg. Jag fick det.


Pia Furumo

Kära Surya. Dessa fyra dagar med meditation & mindfulness har varit de mest lärorika och insiktsgivande jag upplevt. Jag är fylld av tacksamhet för att jag anmälde mig till den. 

Du är en person som delar med dig av din kärlek och kunskap på ett super-pedagogiskt, inspirerande och lekande sätt. 

Från denna utbildning har jag hittat min väg framåt och var jag finner svar på mina frågor. 


Alan Hajo

Fantastisk kurs med bred palett av meditationstekniker och samtidigt fördjupande. Man blir inspirerad till att meditera mer! Kursen ger insikt om/verktyg för hur man kan väva ihop yinyoga med meditation men framförallt är den en resa i personlig utveckling.


Pia Stider

It is not an end of a training.

It is not the beginning of the end.

It is the end of the beginning! 

Tack för (som vanligt) fantastiska dagar av insikt, utsikt och klar sikt.

Tack för att jag nu vet mer, så jag förstår mindre.

Tack för att det oklara blir mer vilsamt.

Tack för det jag vet att jag inte vet.

Tack!


Leena Ebefors

Utbildningen har gett mig ökat engagemang och entusiasm att fortsätta meditera regelbundet.

I och med upplägget att både i förväg och i början av utbildningen återgå till sin egen intention så får utbildningen bättre fäste i vardagen. Generellt är upplägget bra med stor variation mellan meditationsövningarna och yogapass för att hålla kontakt med kroppen.


Ellen Beate Dyvi

Godt forberedt og gjennomtenkt. Givende. Inspirerende. Innsiktsfull. 


Kerstin Nyström

Yin TT 2 -  M & M upplever jag som en givande grund både teoretiskt och praktiskt.

Mycket bra med flertalet variationer vad gäller meditation.

Jag kan hitta just den/de teknikerna som känns bäst för mig.


Eva Rundberg

Utbildningen har gett insikter kring värdet av meditation samt dess styrka. 


Susanne Garpenhag

Jag tycker utbildningen varit mycket bra, som alltid! 

Jag har förstått att det inte behöver hända så mycket utan att det mer handlar om att vara i varandet. Och att jag faktiskt mediterat sen jag började med yinyoga.


Lars Renström

Meditation å mindfulness var en verklig dörröppnare mot ett område jag inte ägnat så mycket tid åt så när som i klasserna, å positionerna. Det fanns ett motstånd å Magnus fick hål på bubblan.... Suryas utbildningar är väl värda att delta i. Utbildningarna är väl genomtänkta och innehållet gör att man fördjupar sig inom just yin yoga, vidare så engagerar Surya gästlärare av rang och just Magnus Fridh å Reuben Sallmander tillför utbildningen en dimension till. Genom att använda gästlärare så får man olika syn på samma sak vilket gör att det är enklare att skapa sig en egen bild av aktuellt ämne. Just yin meditation var nog den utbildning som gjorde mest intryck på mig som person. 


Elin Scott

"Så lustigt att det klurigaste svaren går att finna i det tomma, att det allra enklaste kan vara så svårt, att det i det jobbiga finns ovärderliga lärdomar och att djupa sanningar döljs av rädsla. 

Det är nog därför som livet aldrig slutar att fascinera mig! Tack för all kärlek och ljus!"


Marie Kullander

Jättebra utbildning! Ger kursen 4,5 av 5 möjliga. Anledning till att jag inte ger den riktigt full pott var att jag saknade lite mer rörelse under kursdagarna för att landa i kropp och andetag, för att sedan landa väl i meditationen. Kursen gav mig inspiration och nya tekniker att tillämpa i meditationen. Kursen avdramatiserade meditation på något vis. Den gav mig insikter i att vissa val jag gjort är de rätta för mig. Och den gav mig insikter att jag har en del att ta tag i känslomässigt/själsligt.


Johanna Ojala

Utbildningen har givit mig både repetition och fördjupning i meditationspraktik. Det jag sökte efter var dels en fortsättning av yin yogafilosofin samt verktyg och förslag på hur jag kan leda meditationsövningar, vilket vi fick på olika sätt.


Jag väljer också att gå kurserna för att släppa kontrollen, hitta in i mitt eget djup.

Det kändes fint när det på tisdagen släppte spänningar i min kropp genom skakningen och skriket vi gjorde, och att jag inte känner något behov av att dölja att tårarna kommer.

Kursen gav mig en påminnelse om att våga släppa ut den jag är och en återuppväckt intresse för att meditera. Meditation känns inte som en prestation längre, utan som ett verktyg jag kan ta till vart jag än är egentligen.


Elin Scott

Jag hade på känn att meditation är något som bör utvärderas efter en tid, i varje fall i mitt fall. Jag har upplevt otroliga insikter och välsignats med ett nytt lugn, självbehärskning och njutning av den meditativa praktik som nu vuxit sig starkare och mer konsekvent i min vardag. Jag förstår mig själv på ett helt nytt plan. Stora som små infall av medvetenhet visar mig vägar att gå och öppnar upp mig för tydligare flöden och modet att följa dem. Min mening i sista cirkeln har visat sig stå stark: "Jag känner att jag kan lita på mig själv på ett sätt jag inte kunnat tidigare". Tack till dig, Magnus och Reuben.


OM MANUALEN

Marie Kullander

Fantastisk!!! Manualen är ett stycke vishet som jag kommer återgå till i tid till tid, likt andra inspirerande böcker om själsligt utvecklande.


Leena Ebefors

Bra, tydliga instruktioner och stärkande texter.


Kerstin Nyström

Mycket inspirerande manual (som alltid). Susanne Garpenhag

Väldigt fin, och med Magnus bok så blir den komplett.


Lars Renström

Manualen var som vanligt välskriven. Styrkan med dina manualer är just att de kompletterar det du säger, man behöver inte tokskriva..

OM SURYA

Marie Kullander

5 av 5. Otroligt skicklig pedagog och talare! Surya besitter ett överflöd av lärdomar från alla livets hörn, vilket framkommer tydligt genom hela kursen (och annars också för den delen).

Surya inspirerar! 


Ellen Beate Dyvi

Godt forberedt. Til stede. Kunnskapsrik. Generøs. Fleksibel.


Leena Ebefors

Surya var mycket bra som lärare.

Viktigt för mig med öppenhet och avslappnat förhållningssätt. Samtidigt väldigt kunnig och imponerande bra associatioer till andra områden vid varje fråga.


Kerstin Nyström

Gästföreläsare i all ära - Proffsiga Magnus och ”Folkliga” Ruben som var och en på sitt sätt gav uttryck för vad meditation är, kan vara och hur den kan tolkas. Men . . .  jag måste ända tillstå att ingen går upp mot dig Surya!!! Det är en gåva att få närvara och lyssna när du föreläser/ undervisar. 


Din visdom och din utstrålning är underbar. Så proffsigt med stor ödmjukhet, humor och du väljer dina ord med sådan omsorg. Kvalitet rakt igenom oavsett vilken utbildning det handlar om.


Eva Rundberg

Har du någonsin fått negativa omdömen? Du är jättebra! 


Elisabeth Schmidt

Surya är proffsig, kunnig och ödmjuk med ett stort hjärta som finns där för alla.


Susanne Garpenhag

Surya, du är fantastisk, Jag har sagt det förut och jag säger det igen, alla borde få en dos av Surya. 


Du lär ut på ett otvunget och pedagogiskt sätt och det känns som du gör det med hjärtat.


Johanna Ojala

Du väver ihop det fint och ger uttryck för din syn på meditation. Jag uppskattar verkligen hur du trycker på att det är upp till var och en att skaffa sig sin egen bild och sanning, att lita på oss själva och vår egen inre guru. Jag minns särskilt när du sa att vi kan välja att inte säga det till andra att vi mediterar, det berörde mig då jag tidigare gjort det och då blev det bara en prestation. Samt att knyta an till en intention, vårt syfte.

 

OM MAGNUS & REUBEN

Marie Kullander

Båda var precis lika bra, på olika vis. Magnus upplägg var kanonbra! Jag gillade att hans två dagar var fyllda av fakta bakom meditation och filsofin där bakom. Reuben satte verkligen huvudet på spiken när det kom till det meditativa tillståndet. Reubens dag gav mig så enormt mycket mer än vad jag hade förväntat mig.


Leena Ebefors

Mycket bra gästlärare. Omväxlingen stärker sammanhanget. Väl förbereda kring vad de vill förmedla. Intresserade av gruppen och deltagarna. Viktigt att gå igenom meditation från grunden även när det känns som ”detta har jag redan tränat förut…” alltid bra att gå till baka till grunderna.


Ellen Beate Dyvi

Gode folk.Kan sine ting. Går i dybden. Gode valg.


Eva Rundberg

Toppenbra kombo. Magnus visade så mycket kunskaper, var behaglig att lyssna på, kunde svara på allt och hade en varierad undervisning. Reuben visade ytterligare ett perspektiv som var värdefullt att vara med på.


Elisabeth Schmidt

Magnus guidade oss in i en fin grund på vad mindfulness kan vara. Givande att få pröva flera meditationer. Solhälsningarna var såååå värda när man hade suttit så länge. Reuben gav en upplevelse som vi alla verkade vara berörda av och fick skakas runt lite. Alla lärarna tillförde olika delar som tillsammans gjorde helheten på kursen. 


Susanne Garpenhag

Magnus var lugnet själv visade på de olika metoderna på ett väldigt bra och enkelt sätt, kändes tryggt! Ruben rörde om lite mer, fast jag kan tycka det är lite roligt samtidigt som det är lite läskigt, skräckblandad förtjusning kanske? Jag skulle säga att Magnus och Ruben kompletterade varandra med sina erfarenheter och olikheter, och det var spännande att ha dem båda som lärare/ föreläsare.


Lars Renström

Reuben å Magnus, ett verkligt tillskott. Lärare SKA BERÖRA, vrida om å ge en ytterligare dimension, ett sätt till  att se på saken....å Reuben gjord verkligen det. Magnus var riktigt bra. 


Johanna Ojala

Magnus var väldigt sympatisk, det var bra information. 

Reuben var en fin kontrast och väldigt oförutsägbar i jämförelse med Magnus, så de blev fina komplement till varandra. Återigen väcktes mycket nya tankar.