Yinyoga TT - Grundkurs

Grundutbildning - 50 timmar

Yin yoga TT - Grundutbildning

Steg 1: Grundutbildning - Den mjuka vishetens väg - Anatomi, filosofi och praktik - 50 timmar50 timmars grundutbildning med särskilt fokus på anatomi och individanpassad yoga. Du får grundlig kunskap och fördjupning i yin yogans alla delar. Kursen vänder sig till dig som vill undervisa i yin yoga eller som vill ha en fördjupning för egen skull. Kursen består av teoretiska och praktiska studier i yin yoga.


Läs vad andra har sagt om denna utbildning.

 

Del av en 200 eller 400 timmars utbildning

Utöver 50 timmars grundutbildning ingår fördjupningsmöjligheter med ytterligare nio moduler i vår 200 eller 400 timmars yin yogalärarutbildning.

 

"Kinesisk yoga"

Den största delen av yogan har ett indiskt ursprung och sin grund i indisk filosofi. Inom yin yogan rör vi oss dock över till den kinesiska filosofin taoismen och TKM (Traditionell Kinesisk Medicin).

Här finns idén om att vi behöver röra oss i harmoni med naturen och att tillvaron är uppdelad i yin och yang, att dessa står i ständig relation till varandra och behöver varandra, för att skapa och upprätthålla balans.

 

Upplägg

Under utbildningen kommer vi titta närmare på yin yogans olika fysiska och mentala fokusområden och hur du kan undervisa yin yoga ur ett funktionellt perspektiv med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt. Grundkursen (50 timmar) omfattar grunderna i yin yoga med stort fokus på grundläggande filosofi, anatomi och individanpassad yoga. Utifrån olika fokusområden i kroppen samt olika kroppars skelettvariationer, hittar vi vägar att modifiera positionerna så att de passar individen.

 

Förkunskapskrav

Du behöver inte ha gått en yogalärarutbildnining tidigare för att gå denna utbildning.

Denna utbildning riktar sig både till dig som är intresserad av att undervisa i yin yoga och till dig som är intresserad av att fördjupa dig i yin yoga och den mjuka vishetens väg för din egen skull.

Målet är att du efter utbildningen ska känna dig trygg med yin yoga som metod och kunna applicera dess principer och positioner i din egen praktik och i din eventuella undervisning.

 

Kursinnehåll på yinyoga TT

Kursen består av både teori och praktik, av både föreläsning och egna studier, av gruppövningar och samtal. Vi kommer bland annat beröra:

  • FILOSOFI: Introduktion till taoism och grundläggande teman inom yin yoga. Att skapa yin yogapass med olika teman.
  • ANATOMI: Funktionell anatomi i yin yogan: Fascia. Leder. Skelettvariationer med mera.
  • YIN POSITIONER: Grundlig kunskap i alla yin yogaställningar & variationer ur ett individperspektiv. Ställningar för problemkroppar. Rekvisita och justeringar i yin yoga.
  • PEDAGOGIK: Att undervisa yin yoga. Lärarens roll. Sekvensering. Rebounds.
  • FASCIA: Aktuell forskning om fascia.
  • ÖVRIG TEORI: Muskelgrupper och fokusområden. Yin & Yang. Qi och dess verkan.
  • PRAKTIK: Förutom föreläsningar, samtal och demonstrationer kommer vi att praktisera yin yogasekvenser varje dag.
  • EGNA STUDIER: I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier (se nedan).

 

Inför kursstart

Inför kursstarten så skall du ha läst kapitel 1-5 i: ”The Complete Guide to Yin Yoga: The Philosophy and Practice of Yin Yoga.” av Bernie Clark. Boken ingår inte utan den köper du själv.


På utbildningen får du en 100 sidig manual på svenska som täcker det vi går igenom. 


Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.


Investering

7 900 kr


Utbildningstillfällen

18-20 mars & 6-8 maj 2022 - Stockholm

11-13 mars & 8-10 april 2022 - Sundsvall

6-8 maj & 2-4 september 2022 - Karlstad


Anmälan

Anmäler dig gör du genom att betala in anmälningsavgiften eller hela kursavgiften. Ofta sker inbetalningen direkt till den yogastudio där utbildningen äger rum. Kontrollera betalinformation i FB eventet.

BG 5091-9430


Glöm inte att ange namn och "Yin TT - Grund" när du betalar in samt skriver ett mail till surya@yinyogameditation.se.

Det är en anmälningsavgift på 2000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

Betalar du utomlands ifrån så skall du använda följande:

IBAN: SE08 8000 0810 5907 4166 8636

SWEDBANK BIC: SWEDSESS

Anmälan till andra städer än Stockholm sker via värdstudion.

 

Anmälningsavgiften är 2000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

 

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är en månad före kursstart men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tiden.